KulturNav-workshop fredag 29. sept.

KulturNavVelkommen til workshop og gjennomgang av KulturNav – en  ”en gemensam webbasert terminologi- och auktoritetsplattform för nordiska museer och andra kulturarvsinstitutioner. Publicerade metadata är länkade öppna data, vilka kan länkas vidare till andra databaser med öppna data”.

Workshopen arrangeres i felleskap mellom K-lab samarbeidet og Vestfoldmuseene ved prosjektet Sjøfart, data og samlinger, og har som hensikt at gi en introduksjon og oversikt over funksjonalitet og bruksmuligheter i KulturNav med maritim kulturarv som «case» og eksempel gjennom dagen.

Dagen er åpen for både folk som allerede jobber med KulturNav, og for de som ‘bare’ er nysgjerrige. Vi håper på mange deltakere med mange spørsmål, samtaler, erfaringsutveksling og diskusjoner.

Se Ulf Bodins presentasjoner fra workshopen her.

Program:
10:00 – 11:30. Presentation av KulturNav: information, gränssnitt och arbetssätt.
11:30 – 12:30. Lunsj i Kulturrådet sin kantine
12:30 – 16:00. Tre fallstudier med fokus på maritim kulturarv: fartøyet, organisasjonen (t ex ett verft eller rederi) og personen (t ex en fartøyskonstruktør). Praktisk gjennomganger med mulighet at prøve på egen hand i et testmiljø.

Pause efter hvert moment for spørsmål og diskusjon.

Workshopen ledes av Ulf Bodin som är produktansvarig för KulturNav och arbetar på KulturIT. Workshopen hålls på svenska. Arrangementet er gratis og det blir servert lunsj. For at arbeide på egen hand tar du med en egen dator som må kunne kobles opp mot trådløst nettverk.

Registrera dig gärna i KulturNav (http://kulturnav.org) innan, om du inte redan är en brukere. Information om testmiljøet som brukes sendes ut før workshopen. Exempeldata att se på inför workshopen finns här: http://kulturnav.org/project/maritimt-kulturarv

Påmelding på epost innen 25. september til: lars.rogstad@kulturradet.no 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s