Meld deg på det store åpne data hackathonet arrangert av Kartverket og Difi. Bli en av de 250 voksne og 250 barn og ungdommer som skal samles 28.-29. oktober på Hønefoss for å utvikle ideer, bruke data og lage apper, tjenester eller andre digitale løsninger! Her finner du påmeldingsskjemaet, pluss informasjon om tilgjengelige data, konkurransene, junior-hack, før-arrangementer og mye mer – #hack4no påmelding

Hack your heritage!
Kultur er et av #hack4nos satsingsområder i år. Det legges opp til et kulturspor som har fokus på å ta i bruk kulturarv og kulturinnhold på tvers av de nordiske landene for å bidra til et nordisk perspektiv og/eller løsninger. Det eneste ekstra kvalifikasjonskravet for deltakelse i dette kultursporet er å bruke minst ett datasett fra nordiske «GLAM» (Gallerier, Bibliotek, Arkiv og Museer)-organisasjoner.

I tillegg til #hack4nos beste app/tjeneste så er det en egen GLAM kategori med egen premie: Beste digitale «fortelling». Her oppfordres deltagerne til å la seg inspirere av vårt nasjonale og nordiske arkivmateriale, de ufortalte eller glemte historier, og fortelle historien på sin måte. Deltagerne inviteres til å utforske nye måter å leke med materialet på, til å finne interessante historier og skape nye konsepter, f.eks. i form av visualisering, digital installasjon, kunstverk, spill, dans, film eller som en nyhetssak. Uansett uttrykksform må resultatet/fremføringen inneholde minst ett digitalt element.

3 kulturdata-arbeidsøkter
Allerede nå på onsdag arrangerer K-lab en arbeidsøkt for å jobbe konkret med egne data / APIer. Det vil bli en uformell arbeidsplass der man kan diskutere problemstillinger, få oppdateringer på hva andre har gjort, få råd og se på mulige koblinger. Dette er en glimrende mulighet for å preppe dine data til det store åpne data arrangementet i oktober. Oppmøte kl.9 på Teknologihuset på onsdag, og ta md PC. Mer informasjon om arbeidsøktene her.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s